Tutustumisretki tuulipuistoon Hyrynsalmelta

Tervetuloa tutustumaan Iin Olhavassa sijaitsevaan TuuliWatin omistamaan tuulivoimapuistoon keskiviikkona 24.9.2014.

Tutustumismatka on suunnattu erityisesti Hyrynsalmen Iso Tuomivaaran ja Lumivaaran tuulivoimahankealueiden lähiasukkaille, loma-asukkaille ja päätöksentekijöille sekä muille ihmisille, jotka ovat Hyrynsalmen tuulivoimahankkeista kiinnostuneita.

Otsotuuli Oy järjestää bussikuljetuksen, lounaan ja kahvit matkan aikana.

Aikataulu:

8.15 Lähtö Hyrynsalmen S-Marketin pihasta

8.25 Pysähdys Ukkohallan kohdalla Puolangantien ja Hallanmaantien risteyksen linja-autopysäkillä

Lounas Kuivaniemen ravintola Merihelmessä ja kahvitauot sekä meno- että paluumatkalla

Paluu illalla n. klo 20 Hyrynsalmen S-marketille. Matkalla pysähdys myös Puolangantien ja Hallanmaantien risteyksen linja-autopysäkillä. Ajomatka kestää pysähdyksineen noin 4 tuntia suuntaansa.

Iin kunta panostaa uusiutuvan energian käytön lisäämiseen. Ensimmäiset tuulivoimalat rakennettiin Iin ja Kuivaniemen maisemiin jo vuonna 1995 ja Kuivaniemen Vatunkiin muodostui 2000-luvun alkuun mennessä merkittävä tuulipuisto. Iin Olhavan tuulivoimapuisto valmistui 2012 lopulla, ja se koostuu kahdeksasta nykyaikaisesta 3 MW:n tuulivoimalasta. Vuonna 2013 TuuliWatti laajensi Olhavan tuulipuistoa kolmella lisävoimalalla. Lisäksi Olhavan tuulipuiston välittömään läheisyyteen on rakenteilla kaksi muutakin tuulipuistoa: Taaleritehtaan omistamat Ii Nyby (8 voimalaa) ja Ii Myllykangas (19 voimalaa). Ii Olhavanvoimalat ovat yhdet Suomen korkeimmista ja samaa kokoluokkaa kuin Hyrynsalmelle suunnitellut voimalat. Olhavan tuulivoimapuiston omistaja TuuliWatti on St1:n ja S-ryhmän S-Voiman omistama osakkuusyritys.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 18.9.2014 mennessä. Ilmoitathan nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja mahdollisen sähköpostiosoitteen sekä tiedon, nousetko kyytiin Hyrynsalmen S-marketilta vai Puolangantien ja Hallanmaantien risteyksestä.

Projektipäällikkö Atte Lohman

Otsotuuli Oy

puh. 050-4120392

atte.lohman @ upm.com